Dienst

E-book- leads verzamelen

Uitleg

Wat is een E-book?

Een E-book is voor de meeste mensen een bekende principe. Deze digitale boeken worden vaak voor persoonlijk gebruik gedownload. Maar ook steeds meer bedrijven maken gebruik van E-books. Dit doen ze om leads te verzamelen. Daarbij bieden ze het E-book aan als gratis download (in ruil voor een e-mailadres). Hierdoor kunnen ze snel achterhalen wie geïnteresseerd is in hun producten.

marketing tijdens de coronacrisis
Ebook ontwikkeling

Uitwerking

Hoe zorgen wij voor kwalitatief goede E-books?

Om een goed E-book te ontwikkelen dat succesvol leads oplevert is het belangrijk om goed na te denken over het onderwerp en de boodschap. Wij volgen het volgende proces om een succesvol E-book te ontwikkelen:

1: Klantreis analyse
Een E-book wil je maken voor potentiële klanten die jouw product interessant vinden en meer willen weten. Het is dus belangrijk dat het E-book iets meer biedt dan wat er al op je website staat. We analyseren dus altijd wat een prospect nodig heeft om de volgende stap in het aankoopproces te zetten. Op basis daarvan bepalen we het onderwerp en de boodschap van het E-book.

2: Tekstuele ontwikkeling
Het E-book moet iets toevoegen voor jouw klant. Hij/zij moet daadwerkelijk iets leren van het E-book. Het is dus belangrijk om een goede inhoud te ontwikkelen. Dit doen we vaak gezamenlijk. Inhoudelijk zorgen jullie voor de juiste inhoud en wij herschrijven het tot een logisch verhaal.

3: Design
Een mooi design is 50% van het succes. We besteden er dus de nodige tijd aan om het inhoudelijke verhaal in een knap design te verpakken. Zo maken we er een cadeautje van.

4: Techniek
De laatste stap is de techniek. Wij zorgen dat mensen het E-book per mail toegestuurd krijgen als ze het op jouw website downloaden. Ook zorgen we dat de e-mailadressen opgeslagen worden, zodat je de leads later ook kunt bereiken met E-mailmarketing.

Het Belang

Waarom is een E-book belangrijk?

Je kunt veel websitebezoekers genereren met allerlei slimme technieken, zoals: SEO, SEA, Online Advertenties en Social Media. Maar als je geen manier hebt om van bezoekers leads te maken, dan laat je veel liggen. Een E-book is een laagdrempelige manier om inzichtelijk te maken welke bezoekers geïnteresseerd zijn in jouw producten/diensten.

Met slimme E-mailcampagnes of door contact op te nemen met deze mensen kun je van jouw E-book downloads betalende klanten maken.

De voordelen van E-books

Een selectie:

Let’s get started

Aan de slag met E-books

Wil jij een E-book ontwikkelen die leads genereert?

niels olivier

Niels Olivier
Eigenaar & Marketing specialist