De Flowhub Formule

Wij bouwen aan een strategie, waarbij de inspanningen van vandaag over twee jaar nog steeds klanten opleveren. Geen snelle korte termijn campagnes, maar een consistente leadvoorziening waar jouw bedrijf mee kan groeien.

sales funnel
marketing personalisatie voorbeeld

Online marketing en sales

De wereld is in 10 jaar flink veranderd.

Marketing en sales gaat om aandacht. De aandacht grijpen en leads met de juiste boodschap omzetten naar klanten. Onze collectieve aandacht verschuift steeds verder naar online kanalen. We raken steeds meer gewend aan het gemak en de snelheid van de mogelijkheden die het internet ons biedt. Dit heeft een fundamenteel effect op het zakelijke aankoopproces.

Offline activiteiten (netwerken, kennismakingen en evenementen) verplaatsen naar online activiteiten (webinars, virtuele events en videogesprekken). Hetzelfde geldt voor marketing. Offline marketing methoden waren het meest effectief, omdat onze aandacht offline was. Onze aandacht is nu online. Online marketing is daarom nu ook de norm voor een succesvolle marketing strategie.

Met de Flowhub Formule helpen wij bedrijven om de transitie te maken van offline methoden, naar online marketing en sales.

De Flowhub formule

Onderzoek

Een goede strategie begint bij een goede analyse.

Realisatie

Het opbouwen van een strategie die de doelgroep aantrekt en converteert naar klanten.

Opschalen

Het optimaliseren en onderhouden van de kanalen en het opschalen van de goed werkende onderdelen.

Stap 1 (Maand 1)

Onderzoek

De fundering. In de eerste fase van de Flowhub Formule brengen wij het online landschap van jouw markt in beeld. Een aantal vragen die wij hierin beantwoorden zijn:

Hoe ziet jouw doelgroep eruit?
Wie is de ideale klant?
Hoe gedraagt de klant zich online?
Hoe doet de concurrentie het?
Hoe ziet de huidige klantreis eruit?

Met deze vragen leren we de online markt van jouw bedrijf tot in detail kennen. Hierdoor weten we welke kanalen we gaan inzetten, welke boodschap we moeten overbrengen en hoe we de klant moeten benaderen.

 

Stap 2 (Maand 2-6)

Realisatie

Bij het opbouwen van de online marketing strategie, beginnen we bij het technische gedeelte. We zorgen dat alle software goed op elkaar aansluit, zodat alle data goed doorgezet wordt. Daarnaast zorgen we dat alles meetbaar wordt.

Vervolgens gaan we aan de slag met het implementeren van de strategie.  Waarbij wij zorgen voor goede vindbaarheid en zichtbaarheid. Door middel van social media (organisch en advertenties), SEO, SEA en E-mailmarketing. Hiermee creëren we een steeds groter bereik online. Dit zal leiden tot meer bezoekers en uiteindelijk meer klanten.

 

Stap 3 (Maand 6+)

Opschalen

Na een periode van samenwerking weten we steeds meer over wat voor de doelgroep werkt en wat niet. Op basis daarvan gaan we optimaliseren en opschalen.

Werken bepaalde type advertenties in Facebook goed? Dan gaan we daar opschalen. Komen er veel klanten uit bepaalde Google zoekopdrachten, dan gaan we daar nog meer op inzetten.

Zo zijn we voortdurend bezig om de optimale invulling te vinden. Op basis van de data zien we tot op detailniveau wat wel/niet goed werkt. Daar spelen we voortdurend op in.

Zo bouwen we een digitale strategie die we steeds verder kunnen uitbouwen. Daarmee kun jij focussen op het doorgroeien van het bedrijf.

planning flowhub

De complete planning van de Flowhub formule

De planning is het resultaat van jarenlang experimenteren en leren. Het bevat alle 43 stappen die nodig zijn om structureel klanten te genereren uit de website.

Het voordeel van de Flowhub formule

Voordelen voor het hele bedrijf:

Wij zijn onderdeel van jouw team

Samen met de marketing en salesafdeling zorgen we voor een optimale digitale strategie

Eén aanspreekpunt

Eén toegewijde projectmanager die altijd beschikbaar is voor afstemming en overleg.

Optimale samenwerking

Samen bepalen we de route. Daarna gaan we zelfstandig aan het werk en evalueren we gezamenlijk.

Voortgang

Met onze live planning zie je in twee minuten de voortgang van het hele project. Zo weet je altijd waar we staan en wat de volgende stap is.

De formule in actie

reducept logo

Reducept

Binnen een jaar meer dan 1.000 klanten met een nieuwe website.

Ekwadraat

Ekwadraat

290% meer online leads door 70 SEO geoptimaliseerde pagina's.

Bervoetsadvies

Bervoets Advies

130% groei in bezoekers binnen een jaar met een nieuwe website.

Dit zeggen onze klanten

Flowhub heeft voor ons de online marketing strategie ontwikkeld. Van SEO, SEA, Sales funnel tracking, tot het optimaliseren van onze conversie. Hierdoor hebben wij onze conversie en het aantal leads in 2 jaar flink opgeschroefd.
Douwe Faber
CEO Ekwadraat Group
Samen met Flowhub hebben wij in korte tijd een compleet nieuwe website ontwikkeld. De volgende stap is om onze online zichtbaarheid te vergroten. De samenwerking met Flowhub bevalt er goed. Door de één op één communicatie kunnen we snel schakelen.
Bas Bervoets
Bas Bervoets
Eigenaar Bervoetsadvies
Flowhub heeft ons fantastisch geholpen om in korte tijd onze teksten op Twinckels.com SEO-proof te maken. Dit heeft ertoe geleid dat wij nu op belangrijke zoektermen goed vindbaar zijn. Daardoor is het verkeer naar onze webshop sterk gegroeid.
Fons van Leen
CEO Twinckels

Let’s get started

Past onze werkwijze bij jouw bedrijf?

Geïnteresseerd in onze methode? Lees dan meer over hoe we te werk gaan en  wat er gebeurt als je contact met ons opneemt.

Niels Olivier
Eigenaar & Marketing specialist