Dienst

Social Media- laat het bereik van jouw kanalen groeien

Uitleg

Wat is Social Media Management?

De laatste 10 jaar is het gebruik van social media exponentieel gegroeid. Inmiddels is meer dan 80% van alle internetgebruikers actief op één of meerdere social media kanalen. Steeds meer merken gebruiken social media om bij hun doelgroep in beeld te komen. Ook wordt het veel ingezet om nieuwe medewerkers te werven.

social media advertenties
social media management

Uitwerking

Hoe zorgen wij voor goede socials?

Op social media deel je verhalen en kennis vanuit jouw bedrijf of als persoon. Wij ondersteunen beide. Zelf zijn we ervan overtuigd dat de persoonlijke accounts van medewerkers en eigenaren belangrijker worden dan het bedrijfsaccount zelf. Het heet niet voor niks sociale media. 

Daarom zijn wij altijd voorstander van een beleid waarin iedereen meewerkt aan de zichtbaarheid van het bedrijf op social media. 

Op de volgende platformen hebben wij ervaring: Facebook, Instagram en LinkedIn. Onze werkwijze voor Social Media Management is als volgt:

1: Strategie
Allereerst bepalen we het doel van jouw social media accounts. Daarin kijken we naar jouw doelgroep, het product en de boodschap die je wilt uitdragen. Ook kijken we naar welke content beschikbaar is, of beschikbaar komt.

2: Contentplan
Daarna ontwikkelen we een contentplan. Hierin maken we een contentplanning en kijken we naar de manieren waarop wij de content in gaan zetten, om tot een maximaal resultaat te komen.

3: Techniek
De verschillende platformen koppelen wij aan Hootsuite. Dat is de tool waarmee wij de berichten per platform kunnen inplannen. Zo kunnen we berichten alvast klaar zetten. Hierdoor zorgen we dat de berichten altijd op tijd worden geplaatst.

4: Engagement
Actie en reactie. Het is belangrijk dat er reacties en likes op jouw berichten komen. Dit zorgt ervoor dat de platformen jouw berichten aan meer mensen laat zien. Wij zorgen er dus voor dat er meer reacties onder de berichten komen en dat we ook reageren op deze reacties. Ook stimuleren we de medewerkers binnen jouw bedrijf om ook actief bij te dragen aan de bedrijfsstrategie. 

Het Belang

Waarom is Social Media belangrijk?

80% van alle internetgebruikers hebben één of meerdere accounts op social media. Dat betekent dat je erop kunt rekenen dat jouw doelgroep voor een groot gedeelte ook actief is op social media. Dat betekent niet dat ze alle dagen iets online posten, maar ze lezen of kijken waarschijnlijk wel naar wat anderen te zeggen hebben. 

Het is daarom ook een kans voor veel bedrijven om interessante content te delen op de platformen die hun doelgroep gebruikt. Ook biedt het een unieke mogelijkheid om een relatie op te bouwen met jouw doelgroep, door regelmatig te reageren op berichten of video’s. Op deze manier vergroot je de kans dat jouw prospects bij jou aankloppen op het moment dat ze je nodig hebben.

De voordelen van Social Media

Een selectie:

Let’s get started

Aan de slag met Social Media

Wil jij de zichtbaarheid en het bereik van jouw bedrijf op social media vergroten? 

niels olivier

Niels Olivier
Eigenaar & Marketing specialist